Снимка: БНР На всеки национален празник семейство Георгиеви от Варна облича

...
Снимка: БНР На всеки национален празник семейство Георгиеви от Варна облича
Коментари Харесай

Личният пример на семейство Георгиеви от Варна

Снимка: БНР 

На всеки народен празник семейство Георгиеви от Варна облича национални носии. Убедени са, че точно фамилията би трябвало да даде образец за възпитанието и го вършат по собствен метод. Още от детските си години хореографията впечатлява бащата Георги Георгиев, който професионално се е занимавал и с гребане. Майката Мая играе национални танци в свободното си време и споделя обичаното занимание с дребната Елисавета. Тя е на 6 години, само че към този момент има 4 свои национални носии, предава Радио Варна.

Братчето Матей е единствено на годинка и 4 месеца, само че също има своя първи народен костюм. Матей, Елисавета, Мая и Георги са от тези хора, които искаш да се срещаш още веднъж и още веднъж. Усмихнати и с голямо почитание посред им. Правят всичко с обич. В момента техния житейски каяк има забележима естетика и тя е в една посока – запазване на положителната традиция. Любовта към родината не идва наготово – тя се възпитава. В това е уверено семейство Георгиеви.

Според тях обаче започнатото от фамилията би трябвало да се продължи в детската градина и учебно заведение. Има разнообразни способи за това – национални песни и танци, приказки, възстановки. Децата желаят образци, които да следват. За тях концепцията за запазване на българската нация не е просто девиз, а метод на живот. “Ще се опазим и съхраним, когато се научим да почитаме другия и да бъдем положителни “, описват Мая и Георги. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР